ଯଦି ଆମେ ତୁମକୁ କହିବୁ ଯେ ବିଶ୍ୱର ସବୁଠାରୁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର ଫଳ ଏକ ବିଦେଶୀ ବେରି କିମ୍ବା ଏକ ଟ୍ରେଣ୍ଡି ସୁପରଫୁଡ୍ ନୁହେଁ, ବରଂ କିଛି ସରଳ ଏବଂ ପରିଚିତ? ଏହା ହେଉଛି ଲେମ୍ବୁ। ହଁ, ଆପଣ ଯେଉଁ ଫଳକୁ ଆପଣଙ୍କ ପାଣିରେ ଚିପୁଡ଼ନ୍ତି କିମ୍ବା ସାଲାଡ ଉପରେ ଛିଞ୍ଚନ୍ତି ତାହା ହିଁ ଶୀର୍ଷରେ ଅଛି। ଏହି ନମ୍ର ସାଇଟ୍ରସ୍ କାହିଁକି ଶୀର୍ଷରେ ଅଛି, ଏବଂ ଅନ୍ୟ କେଉଁ ଫଳ ଏହାକୁ ପୁଷ୍ଟିକର ଘନତା ଏବଂ ଲାଭରେ ଅନୁସରଣ କରନ୍ତି।
ଲେମ୍ବୁକୁ ଏତେ ସୁସ୍ଥ କାହିଁକି ବିବେଚନା କରାଯାଏ?
ଭିଟାମିନ୍ ସିରେ ଭରପୂର: ଲେମ୍ବୁ ହେଉଛି ଭିଟାମିନ୍ ସିର ସର୍ବୋତ୍ତମ ପ୍ରାକୃତିକ ଉତ୍ସ ମଧ୍ୟରୁ ଗୋଟିଏ, ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ।
କମ୍ କ୍ୟାଲୋରି, ଅଧିକ ପୁଷ୍ଟିକର: ପ୍ରତି 100 ଗ୍ରାମ, ଲେମ୍ବୁରେ କେବଳ 29 କ୍ୟାଲୋରି ଥାଏ କିନ୍ତୁ ଏଥିରେ ଯଥେଷ୍ଟ ପରିମାଣରେ ଭିଟାମିନ୍ ସି, ପୋଟାସିୟମ୍, ଫାଇବର, ଫ୍ଲାଭୋନଏଡ୍ସ ଏବଂ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ପ୍ରଦାନ କରେ।
ୟୁଏସ୍ ସେଣ୍ଟର୍ ଫର୍ ଡିଜିଜ୍ କଣ୍ଟ୍ରୋଲ୍ ଆଣ୍ଡ୍ ପ୍ରିଭେନ୍ସନ୍ (CDC) ଅନୁଯାୟୀ, ଏହା ଏହାକୁ ଏକ ପୁଷ୍ଟିକର-ଘନ ଖାଦ୍ୟ କରିଥାଏ, ସର୍ବନିମ୍ନ କ୍ୟାଲୋରି ସହିତ ସର୍ବାଧିକ ଲାଭ ପ୍ରଦାନ କରେ।
ଲେମ୍ବୁର ମୁଖ୍ୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଲାଭ କ’ଣ?
ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧିକାରୀ: ଏଥିରେ ଥିବା ଭିଟାମିନ୍ ସି ପରିମାଣ ଯୋଗୁଁ, ଲେମ୍ବୁ ଆପଣଙ୍କ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତିକୁ ମଜବୁତ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।
ଲୌହ ଶୋଷଣ: ଭିଟାମିନ୍ ସି ନନ୍-ହେମ୍ ଲୌହ (ଉଦ୍ଭିଦରେ ମିଳୁଥିବା)କୁ ଅଧିକ ସହଜରେ ଶୋଷିତ ରୂପରେ ପରିଣତ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।
ଓଜନ ପରିଚାଳନା: ଲେମ୍ବୁରେ କ୍ୟାଲୋରୀ କମ୍ ଥାଏ ଏବଂ ତୃପ୍ତତା, ହଜମ ଏବଂ ଚର୍ବି ମେଟାବୋଲିଜିମକୁ ସମର୍ଥନ କରେ।
ହୃଦୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ: ଫ୍ଲାଭୋନଏଡ୍ସ ଏବଂ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟରେ ଭରପୂର, ଲେମ୍ବୁ ହୃଦରୋଗର ବିପଦ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିପାରେ।
ଚର୍ମ ଏବଂ କେଶ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ: ଭିଟାମିନ୍ ସି କୋଲାଜେନ୍ ଉତ୍ପାଦନରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ, ଆପଣଙ୍କୁ ସ୍ପଷ୍ଟ ଚର୍ମ ଏବଂ ମଜବୁତ କେଶ ପ୍ରଦାନ କରେ।
ଲେମ୍ବୁ ବ୍ୟବହାର କରିବାର ସହଜ ଏବଂ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଉପାୟ କ’ଣ?
ଏହାର ଗୁଣ ପାଇବା ପାଇଁ ଆପଣଙ୍କୁ କଞ୍ଚା ଲେମ୍ବୁ କାମୁଡ଼ିବାକୁ ପଡିବ ନାହିଁ। ଆପଣଙ୍କ ଦୈନନ୍ଦିନ ଖାଦ୍ୟରେ ଲେମ୍ବୁକୁ ସାମିଲ କରିବାର ସହଜ ଉପାୟ ଏଠାରେ ଦିଆଯାଇଛି






