ଆମ୍ବରେ କ୍ଷତିକାରକ ରାସାୟନିକ ପଦାର୍ଥ ଚିହ୍ନଟ କରିବା ପାଇଁ ସହଜ ଟିପ୍ସ ବାଣ୍ଟିଛନ୍ତି ଲାଇଫ୍ଷ୍ଟାଇଲ୍ କୋଚ୍ ଆମକୁ ଏକ ସରଳ ପରୀକ୍ଷା ବିଷୟରେ ମାର୍ଗଦର୍ଶନ କରନ୍ତି ଯାହା ଦ୍ୱାରା ଆପଣଙ୍କ ଆମ୍ବ କ୍ଷତିକାରକ କାର୍ବାଇଡ୍ ବ୍ୟବହାର କରି ପାଚିଛି କି ନାହିଁ ତାହା ଯାଞ୍ଚ କରାଯାଇପାରିବ।
ଆଜି କେଉଁ ଋତୁ? ହଁ, ଏହା ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁ – କିନ୍ତୁ ଏହା ଫଳର ରାଜା ଆମ୍ବ ମଧ୍ୟ। ତଥାପି, କାର୍ବାଇଡ୍ ବିଷୟରେ ସର୍ବଦା ଚିନ୍ତା ରହିଥାଏ। ଯଦିଓ ଭାରତରେ ସେଗୁଡ଼ିକୁ ବ୍ୟବହାର କରିବା ବେଆଇନ, ତଥାପି ଏହା ବହୁତ ସାଧାରଣ। କିନ୍ତୁ ଚାପ ପକାନ୍ତୁ ନାହିଁ – ଆପଣଙ୍କୁ ଆଉ ଆପଣଙ୍କ ଆମ୍ବ ଉପଭୋଗ କରିବାକୁ ଭୟ କରିବାର ଆବଶ୍ୟକତା ନାହିଁ। ଜୀବନଶୈଳୀ ଗୁରୁ ଲ୍ୟୁକ୍ କାଉଟିନ୍ହୋ ଇନଷ୍ଟାଗ୍ରାମରେ ଏକ ଭିଡିଓ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି। କ୍ଲିପରେ, ସେ ଆମକୁ କ୍ଷତିକାରକ କାର୍ବାଇଡ୍ ବ୍ୟବହାର କରି ଆପଣଙ୍କ ଆମ୍ବ ପାଚିଛି କି ନାହିଁ ତାହା ଯାଞ୍ଚ କରିବା ପାଇଁ ଏକ ସରଳ ପରୀକ୍ଷା ବିଷୟରେ ମାର୍ଗଦର୍ଶନ କରନ୍ତି।
ପ୍ରଥମେ, ଆମ୍ବ ଚର୍ମକୁ ଭଲ ଭାବରେ ଦେଖନ୍ତୁ – ଯଦି ରଙ୍ଗ ସମାନ, ତେବେ ଏହା ଏକ ଭଲ ସଙ୍କେତ, କିନ୍ତୁ ଯଦି ଛୋଟ ଛୋଟ କଳା ଦାଗ ଅଛି, ତେବେ ଆପଣ ସତର୍କ ରହିବାକୁ ଚାହିଁପାରନ୍ତି। ପରବର୍ତ୍ତୀ ସମୟରେ, ଶୀଘ୍ର ଚାପ ଯାଞ୍ଚ କରନ୍ତୁ; ପ୍ରାକୃତିକ ଭାବରେ ପାଚିଥିବା ଆମ୍ବ ସଠିକ ପରିମାଣର ପଲ୍ପ ସହିତ ଦୃଢ଼ ଅନୁଭବ କରିବ, ଯେତେବେଳେ ରାସାୟନିକ ଭାବରେ ପାଚିଥିବା ଆମ୍ବ ପ୍ରାୟତଃ ସ୍କ୍ୱିସି କିମ୍ବା ଅଦ୍ଭୁତ ଭାବରେ ନରମ ଅନୁଭବ କରିବ।
ସର୍ବାଧିକ ଆକର୍ଷଣୀୟ ଅଂଶ ହେଉଛି ଜଳ ପରୀକ୍ଷା – କେବଳ ଆମ୍ବକୁ ପାଣିରେ ଭର୍ତ୍ତି ଏକ ପାତ୍ରରେ ପକାନ୍ତୁ। ଯଦି ଏହା ବୁଡ଼ିଯାଏ, ତେବେ ଏହା ସମ୍ଭବତଃ ଭଲ ଏବଂ ପଲ୍ପରେ ପୂର୍ଣ୍ଣ। କିନ୍ତୁ ଯଦି ଏହା ଭାସିଯାଏ, ତେବେ ଏହାର ଅର୍ଥ ହୋଇପାରେ ଯେ ଏହାକୁ କାର୍ବାଇଡ୍ ସହିତ ଚିକିତ୍ସା କରାଯାଇଛି, ଯାହା ପାଚିବା ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରେ କିନ୍ତୁ ଫଳକୁ କମ୍ ପଲ୍ପ ଏବଂ ଅଧିକ ପବନ ଛାଡିଥାଏ, ଯାହା ଏହାକୁ ହାଲୁକା କରିଥାଏ। ଏହା ଏକ ସରଳ କୌଶଳ ଯାହା ଆପଣଙ୍କୁ ଆପଣଙ୍କର ଆମ୍ବକୁ ଚିନ୍ତାମୁକ୍ତ ଭାବରେ ଉପଭୋଗ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିପାରିବ।
ଲୁକ୍ କାଉଟିନହୋ କୁହନ୍ତି, “ଏହା ଏକ ସରଳ ପରୀକ୍ଷା ଯାହା ଆପଣ ସମସ୍ତେ ଘରେ କରିପାରିବେ। ଆପଣ କ’ଣ ପରୀକ୍ଷା କରିବେ? ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ, ହଁ।” ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କୁହନ୍ତି, “ଆପଣଙ୍କ ପିଲାମାନେ, ଆପଣଙ୍କ ପିତାମାତା, ବରିଷ୍ଠ ନାଗରିକ, ଏହା ଏକ ପରୀକ୍ଷା ଯାହା ସମସ୍ତେ କରିପାରିବେ।”
ଜୀବନଶୈଳୀ ପ୍ରଶିକ୍ଷକ ଭିଡିଓଟି ଶେଷ କରି କହିଛନ୍ତି, “ନମ୍ର ଆମ୍ବକୁ ଭୟ କର ନାହିଁ। ଏକ ଖରାପ ଜୀବନଶୈଳୀକୁ ଭୟ କର।”






